Vind vin

Vind vin

Et godt glas vin går man aldrig fejl af, og det gælder både hvidvin, rødvin, hedvin og mousserende vin. Som bekendt er vine lavet – som navnet også antyder – af vindruer. Mange tror, at der blot findes to forskellige vindruer – nemlig de blå/røde og de grønne vindruer. Men det er ikke korrekt, for det betegner kun, om man har med rødvin eller hvidvin at gøre. Vine adskilles nemlig ud fra, hvor i verden druerne er dyrket, og derved kan der være stor variation i både røde vindruer og blå vindruer.

Den helt store vinproduktion finder primært sted i Europa, og specielt Frankrig er verdensberømte for deres vinproduktion.

Vi kender alle til (eller har hørt om) den mousserende vin, champagne. Den har fået sit navn fra Champagne-distriktet i Frankrig, hvor den bliver produceret. Det er derfor ganske forkert at kalde alle mousserende hvidvine for champagne, da champagne refererer til champagnedruens ophav i Frankrig, som på den måde har taget patent på at kalde deres mousserende vin for champagne.

Foruden rødvin, hvidvin og mousserende vine findes der også hedvin. Til forskel fra de andre vine, har hedvin en højere alkoholprocent, hvorved den er langt mere holdbar. Hedvin bliver oftest anvendt i desserter, i madlavning eller som dessertvin, for hedvinen er meget sød og går derfor godt til dessertbordet. Det er specielt portvinen, der er kendt til de danske desserter, og juleaftenens risalamande med kirsebærsouce er også en god ledsager til et godt glas portvin.

På denne side kan du vinde en masse forskellige vine ved at deltage i vores konkurrencer. Det være sig både den fiskeegnede hvidvin, den typiske hovedretsrødvin, de festlige mousserende vine og de søde og dessertegnede hedvine. Alle de vine vi udlodder er af fineste kvalitet, og vi garanterer fantastisk smag og en masse skønne sanseindtryk.

Som bekendt bør man altid både anskue, dufte og dernæst smage på vinen for at afgøre, om vinen er god og af fin kvalitet. Mange erfarer dette ved vinsmagninger, men mange vinbutikker tilbyder også tit smagsprøver på vine.

Ved deltagelse i vores konkurrencer, har du mulighed for at vinde et sortiment af forskellige vine. Vi håber der vil være noget iblandt vores sortiment, der vil falde i din smag, og i bedste fald, at du vil finde dig en ny favoritvin!

X

Hvad vil du gerne vinde?